Gyakran ismétlődő kérdések

Tisztelt Társulati Tagok!

Érdekeltségi hozzájárulás befizetésével kapcsolatos ügyekben kérjük, hogy a 06 24 999 240 vagy a 06 20 214 0959 számokon hívjon minket.

 

Sajnos a híresztelések szerint Angyali és a Kerekzátony szigeteket ki vették a projektből. Ennek alapján szeretném meg kérdezni, ha ez így van akkor nem kellene értesíteni az érintetteket a változásról?

 

Az RSD Csatornázás Projektben területi változás nem történt. Az Angyali sziget és a Kerekzátony sziget továbbra is a projekt részét képezi.

 

 


számla tulajdonos neve: RSD Víziközmű Társulat

számlaszámunk: 11784009-20010331

számlavezető bank: OTP Bank Nyrt

Nemzetközi átutalás esetén:

IBAN: HU93 1178 4009 2001 0331 0000 0000

SWIFT: OTPV-HU-HB

 


"...Kérdezem ezt azért is, mivel a levelük fejlécén lévő

telefonszámot felhívva (24-999-240) magán lakás jelentkezik..."

Figyelem!

Telefonszámunk a levelünk fejlécében is közölt:

                         06-24 / 999 240

KÉREM hogy a 06-os számot is írják be előtte, mert különben valóban nem minket hívnak.  (Áporka a 24-es körzetbe tartozik és nem budapesti szám.)

 


Mi történik akkor, ha időközben pénzhez jutok és a havi részletfizetésről át szeretnék állni egyszeri befizetésre?

Elengedik a részletfizetésre kirótt "kamatot"?
Amennyiben át szeretne állni egyösszegű befizetésre, kérem email vagy postai levél útján írjon nekünk.
A 96 havi részletfizetésről (minden eltelt év után) lesz lehetőség átállni az egyszeri befizetésre. A fennmaradó pontos összeg kiszámításának képletét később közöljük.

Az un. érdekeltségi hozzájárulást nem szeretném egy általam ismeretlen beruházó kft számlájára fizetni, hiszen sokszor láttunk már becsődölt cégeket. Hogyan képzelik a fizetést? Lehetséges a helyi önkormányzat bevonása, amikor is ők biztosítékot vállalnának a befizetett összegről, vagy mi a kialakult álláspont?
 
Megnyugtatására közlöm, hogy az érdekeltségi hozzájárulásokat az RSD Víziközmű Társulat gyűjti össze a mintegy 8500 ingatlan tulajdonostól. Az Ön és a tagok befizetései is a Társulat folyószámlájára érkeznek be. A Társulat az így összegyűjtött befizetéseket - mint a beruházás eu-s pályázatának önrészét közbeszerzési eljárás keretén belül használhatja fel. A közbeszerzés minden mozzanatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, és az Energiaközpont Nonprofit Kft felügyeli. Végső ellenőrzést és felügyeletet az Európa Unió gyakorol. Bármilyen probléma (pl. a tervezett beruházási összegen felül költségtúllépés) esetére az RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulásban (mellyel szoros kapcsolatban társfinanszírozóként végezzük a beruházást), részt vevő 14 önkormányzat készfizető kezességet vállalt, ami megfelel az Ön által javasolt biztosítéknak.

A tagok nagy része rendelkezik bankkártyával és/vagy banki átutalási lehetőséggel. Nem lehetne ezekkel, vagy egyikükkel bővíteni a fizetési lehetőséget? Önök is jól járnának (hamarabb kapnák meg a pénzt) és az ilyen lehetőséggel rendelkező tagoktól is kevesebb utánajárást igényelne.

 

A banki átutalásra már most is van lehetőség, erről kérjük tájékozódjon az rsdvt.hu honlapunkon. Bankkártyás fizetés azonban nem lehetséges, mert itt nem egy árucikk megvásárlásáról, hanem érdekeltségi hozzájárulás megfizetéséről van szó.

 


Van-e lehetőség banki hitel igénybevételével való fizetésre?

 

Banki hitel konstrukciós fizetés (személyi hitelből, vagy jelzálogjog alapú hitelből) csak úgy lehetséges, hogy a tulajdonos az által kiválasztott banknál a hitelt intézi, majd azt saját folyószámlájáról átutalja a Társulatnak. A hitel konstrukciót azonban nem javasoljuk, mert pl.: a 96 havi egyenlő részletekben megfizetésre kerülő érdekeltségi hozzájárulással sokkal kedvezőbben jár véleményünk szerint, ezért hoztuk létre ezt a fizetési módot is.

 


Az ingatlantulajdonosok kivel kötnek szerződést?

 
A telek tulajdonosokkal a Társulat nem köt egyenként szerződést, mint arról a Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 35. §. rendelkezik. (Bővebben erről postai úton hamarosan érkező levelünkben olvashat.)
 

A karbantartást ki vállalja, ennek a költsége kit terhel? Ellenőrzik-e a működést évi rendszerességgel, vagy csak hibaelhárítást vállal a szolgáltató?
 
A karbantartás a szolgáltató feladata lesz, de a tulajdonos felelőtlen használatából keletkező meghibásodásból eredő költségeket a tulajdonosnak kell fedeznie (oda nem való anyagok, tárgyak, háztartási szemét darabok).
 

Meghibásodáskor az elhárítás költségét ki fedezi?
 
A hibajavítás költségét csak abban az esetben kell kifizetni, ha az nem rendeltetésszerű  használatból eredően következik be (egyéb ételhulladék, ami nem kommunális szennyvíz… pl. csont, rongydarab… stb.)
 

Ha már csatornáznak, akkor ezzel egyidejűleg a vizet miért nem vezetik be Dunaharasztin?Ennek a kérdésnek a megválaszolásában a helyi önkormányzat jegyzője az illetékes. Ahol házi fúrt kútból látják el ivóvízzel az ingatlant ott mérőórát kell felszerelni a pontos elszámolás érdekében.

 


Nem értem, hogy a Molnár sziget északi csücskén miért nem lehet, a sziget egyéb területéhez hasonlóan, megvalósítani a szennyvízelvezetést?Valószínű, hogy nem az üdülőövezeti besorolásban van az érintett ingatlan. Ezt pontosan a helyi önkormányzat műszaki osztályán tudják megmondani.
 

Nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet megvalósítani a csatornázást az Angyali szigeten (Ráckeve)?
 
A szigetre nyomás alatti szennyvízelvezető hálózatot terveztünk, de 11 telket sikerült kis mélységű gravitációs bekötéssel bekapcsolni a rendszerbe. A telkeken elhelyezett házi átemelők a nyomott gyűjtővezetékekre csatlakoznak. A vezetékek egy, a sziget középpontjának közelében elhelyezett RK-1 jelű közösségi beemelőbe érkeznek. Az innen induló szennyvíz nyomócső meder alatti átvezetéssel (védőcsőben) csatlakozik a Tókert sor nyomás alatti szennyvízelvezető rendszeréhez.